tábor

Táborozás

Biztos vagyok benne, hogy gyerekként mindenki legalább egyszer volt már valamilyen táborban. Napközis vagy ottalvós táborban. Eleinte nagyon furcsa idegenekkel együtt tölteni egy teljes hetet, vagy akár többet is, de a táborok vezetői segítségünkre vannak abban, hogy a gyerekek megtalálják a közös hangot.

A táborokban igen gyakran előfordul a korosztályi különbség. A 6 évestől egészen 12-14 éves korig részt vesznek a diákok a táborban. Ilyenkor figyelhető csak meg igazán, hogy az idősebbek mennyire segítőkészek tudnak lennia  kisebbekkel. A táborokban igen hamar kialakulnak baráti szövetségek, csoportok, akik a hét folyamán közösen csinálnak mindent. Természetesen a táborvezetőnek az is célja, hogy a teljes csapatban kialakuljon egy olyan csoportdinamika, amiben nincsenek különbségek. Amiben mindenki egyenlő!

Manapság már nagy hangsúlyt kapnak a különböző tematikák, amik mentén fel vannak építve a táborok. Elképzelhető, hogy a tábor kifejezetten csak 1 témáról szól, de olyan is van, amikor egy héten belül több tematikát is érintenek a gyerekekkel a táboroztatók.

Véleményem szerint ha a táborvezetők kitalálnak egy olyan tematikát, ami egy teljes hétig alkalmazható a táborban és erre minden programot rá lehet építeni, akkor az nagyon tudja motiválni a gyerekeket abban, hogy elmenjenek nyáron táborozni.

A jelenlegi helyzet sem teszi igazán könnyűvé a döntést, hogy a szülők elengedjék-e gyermekeiket táborokba. A tavalyi évben azért nagy segítség volt a szülőknek a táborozás lehetősége, hiszen a szabadságok egy idő után elfogynak és már nem tudnak vigyázni otthon a gyermekekre. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek igazán jót tett, hogy ki tudtak mozdulni és kicsit szabadabban tudtak létezni.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az idei nyár mit tartogat számunkra, de előzetesen annyit elárulhatok, hogy ha lesz rá lehetőség, akkor több tábor is rendelkezésére fog állni a gyerekeknek a szervezésünkben, amiben részt vehetnek.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen tábort szervezünk, akkor a gombra kattintva minden információt megtalálsz 🙂